Menu Sluiten

Virtual Tours voor kleine bedrijven.

Als het op virtual tours aan komt merken we nog vaak dat dit veel vraagtekens doet rijzen. En dat is jammer. Daarom beantwoorden we hier enkele van de meest gestelde vragen. 

 • Wat is een virtuele rondleiding?
 • Waarvoor worden virtuele rondleidingen gebruikt?
 • Wat zijn de belangrijkste voordelen voor kleine bedrijven die Virtual Tours gebruiken?
 • Zal een virtuele rondleiding mijn bedrijf helpen hoger te scoren op Google?
 • Hoe werken virtuele rondleidingen?
 • Waarom zou mijn bedrijf een virtuele rondleiding nodig hebben?

 

Ben jij ondernemer? Als dat zo is, lees dan zeker verder want we gaan uitleggen hoe een virtuele rondleiding jouw bedrijf kan helpen groeien.

Wat is een virtuele rondleiding of Virtual Tour?

Simpel gezegd, het is een visuele 3D-weergave van de binnenkant van uw bedrijf, waardoor klanten een 360 ° walk-through-ervaring hebben.

Wat zijn veelgebruikte toepassingen voor een virtuele rondleiding?

Virtual tours worden het meest gebruikt voor fysieke of detailhandelsbedrijven, zoals restaurants of locaties, om hun interne commerciële ruimte zo nauwkeurig en levendig mogelijk te presenteren aan klanten.

De meeste bedrijven gebruiken virtuele rondleidingen om de volgende redenen:

 • Hun prachtige binnenruimte tonen aan potentiële klanten.
 • Virtuele inhoud toevoegen aan hun Google Mijn Bedrijf pagina.
 • Een 360 ° -weergave publiceren op Google Maps.
 • Een virtuele rondleiding toevoegen aan hun website en sociale media
 • De concurrentie overtreffen met een interactief staaltje VR- technologie.

Wat zijn de belangrijkste voordelen voor kleine bedrijven die Virtual Tours gebruiken?

Virtuele rondleidingen zijn nog steeds vrij ongebruikelijk en onbekend binnen het bedrijfsleven. Veel bedrijven die Virtual Tours gebruiken, hebben echter enkele van de belangrijkste voordelen gerealiseerd.

 • Hoger gerangschikt worden in lokale zoekresultaten van Google
 • Zichtbaarheid vergroten op jouw Google-pagina en website
 • Vertrouwen en bekendheid creëren bij potentiële klanten
 • Algemene stijging van interactie met consumenten.
 • Meer telefoontjes naar jouw bedrijf.
 • Meer bezoekers op jouw website.

Zal een virtuele tour mijn bedrijf helpen hoger te scoren op Google?

Veel ondernemers vragen ons: ‘Hoe verhoogt een virtuele rondleiding mijn positie in Google?’

Ten eerste, geweldige vraag! Ten tweede is SEO erg complex, maar lokale SEO is lang niet zo complex als proberen te concurreren met bedrijven over de hele wereld.

Om die vraag te beantwoorden, zijn er 3 belangrijke redenen dat bedrijven 10-20% hoger scoren met een Google Virtual Tour op hun Google Maps pagina (Google My Business).

 1. Je gebruikt en neemt actief deel aan waar Google veel belang aan hecht.
 2. Google probeert meer te concurreren met Facebook, Instagram, Yelp en talloze anderen. Door hun aanbod en diensten voortdurend te vergroten, kunnen ze dat ze marktaandeel terugwinnen en uiteindelijk meer geld verdienen – daarom willen ze natuurlijk dat mensen hun producten gebruiken.
 3. Google hecht er veel belang aan om klanten nuttige en relevante informatie te laten zien, niet alleen op tekst, maar ook visueel met afbeeldingen en video. De virtuele tourfunctie bestaat nu al enkele jaren, maar wordt pas sinds kort door Google gepromoot.

Wees de concurrentie een stapje voor. 

Hoe meer bedrijven alle producten en functies van Google actief gebruiken, hoe beter.
De functie wordt actief herkend op Google maps en is eenvoudig in te sluiten via Google 360 ​​° -beelden. Hoe uitgebreider uw Google Maps-vermelding, hoe relevanter en nauwkeuriger de weergave van jouw bedrijf op Google.

Je hebt natuurlijk een voltooide en geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf-pagina nodig, samen met het toevoegen van de virtuele rondleiding. Als je hier hulp bij nodig hebt, neem dan contact met ons op via ons contactformulier!

Een virtuele tour van jouw bedrijf maken?

Verhoog de online zichtbaarheid van jouw bedrijf op een originele en kostefficiënte manier.

Dus hoe werken virtuele tours?

Het is eerlijk gezegd niet zo ingewikkeld. Het enige wat je hoeft te doen is jouw bedrijf klaar en mooi hebben om vastgelegd te worden door onze fotograaf. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, nemen de meeste projecten gemiddeld slechts 1 a 2 uur in beslag.

Dit is het proces, zodat je een idee hebt:

 1. Offerte en project goedkeuren. 
 2. Plan een datum voor de fotoshoot.
 3. Bereid jouw bedrijf voor.
 4. Schoon interieur, georganiseerd, voorbereid, geen mensen aanwezig.
 5. Meestal voor of na kantooruren en met goede verlichting.
 6. Aankomst en opstelling fotograaf (15 minuten).
 7. De tour fotograferen (1 a 2 uur afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf).
 8. Foto’s bewerken. 
 9. Produceer en publiceer de virtuele tour 
 10. Virtuele tour promoten

Alles wat je als bedrijfseigenaar eigenlijk hoeft te doen, is de offerte en het contract goedkeuren en vervolgens jouw bedrijf of locatie voorbereiden voor de fotoshoot, net zoals je een andere professionele fotograaf zou inhuren.

Zorg ervoor dat jouw bedrijf schoongemaakt en georganiseerd is, net als bij een professioneel evenement of een fotoshoot. Het hele proces van fotograferen is afhankelijk van de grootte van de locatie. Elke commerciële ruimte van een gebouw neemt doorgaans slechts een half uur in beslag op basis van het aantal vierkante meters. De tijd die nodig is voor de shoot is quasi verwaarloosbaar en volledig afhankelijk van het feit of je er klaar voor bent, en de grootte van je ruimte.

Alles wat zichtbaar is voor de camera (360 graden) is zichtbaar van zodra het voor klanten is gepubliceerd, dus houd daar zeker rekening mee.

Nadat we de locatie hebben gefotografeerd, duurt het doorgaans twee keer zo lang om deze online te bewerken, te optimaliseren en te publiceren. We raden je aan er alles aan te doen om jouw virtuele tour zo veel mogelijk te promoten.

Waarom zou mijn bedrijf een virtuele rondleiding nodig hebben?

En dan nu de hamvraag: “Waarom zou mijn bedrijf een virtuele rondleiding nodig hebben?”

Voor fotografen en marketeers, is het antwoord simpel: Je hebt het nodig! Je hebt het gewoon nodig. Wij zouden nooit iets pitchen waar we niet 100% in geloven.

Een groot deel van jouw concurrentie heeft er geen en nog een groot deel weet niet eens dat het bestaat.

Tenzij jouw bedrijf online is of nooit klanten binnen heeft (of gewoon ronduit onaantrekkelijk is), raden we je ten zeerste aan een virtuele rondleiding te geven. Deze waardevolle stukjes content zullen jouw bedrijf hoger op Google doen scoren, meer websiteverkeer genereren, potentiële klanten aantrekken en waardevolle zichtbare context over uw ruimte bieden.

Het werkt gewoon, en het is prachtig…. En om eerlijk te zijn is het al bij al (nog) niet zo duur. Dus voordat dit product concurrerender wordt, bel ons of vul ons contactformulier online in.

Jouw bedrijf op Google Maps?

Je Virtual Tour zal actief zijn op Google’s netwerk, een geweldig marketinginstrument dat gegarandeerd rendement oplevert. Dit je beste verkoper ooit. Zelfs buiten de openingsuren!

arrows marketing top of page
Stel jouw vraag.
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?