Menu Sluiten

Over marketing

A/B TESTING

Dit is het proces waarin twee varianten van dezelfde variabelen vergeleken worden om te kunnen bepalen met welke variant jouw marketinginspanningen het best presteren. Dit wordt dikwijls toegepast bij e-mail marketing (variaties in het onderwerp, tekst of de afbeeldingen), Calls-to-action (variaties in kleuren of woordgebruik) en landingspagina’s (variaties in inhoud).

ANALYTICS

Wij noemen dit graag "de ogen" van marketing. Analytics is het ontleden van de communicatie en belangrijke patronen in marketing data. 
Belangrijke parameters zoals het aantal bezoekers op een website, de betrokkenheid op social media, het karakter van je doelgroep, trends etc. worden op deze manier geanalyseerd. Het kan je cruciale inzichten geven en helpen om goed doordachte marketingbeslissingen door te voeren.

Wij noemen dit graag “de ogen” van marketing. Analytics is het ontleden van de communicatie en belangrijke patronen in marketing data.
Belangrijke parameters zoals het aantal bezoekers op een website, de betrokkenheid op social media, het karakter van je doelgroep, trends etc. worden op deze manier geanalyseerd. Het kan je cruciale inzichten geven en helpen om goed doordachte marketingbeslissingen door te voeren.

B2B

B2B of Business-to-Business wordt gebruikt wanneer bedrijven aan andere bedrijven verkopen.

B2C

B2C of Business-to-Consumer wordt gebruikt wanneer bedrijven rechtstreeks aan de consumenten verkopen.

CALL-TO-ACTION OF CTA

Een Call-to-action is een tekstlink, knop, afbeelding of web link die een websitebezoeker aanmoedigt om een landingspagina te bezoeken. Voorbeelden van CTA’s zijn “Subscribe Now”, “Schrijf je nu in”, “Order here”, “Bestel hier” … Deze zijn van onschatbare waarde voor marketeers. Het genereert uiteindelijk leads. Het spreekt dan ook voor zich dat hier veel aandacht aan besteed dient te worden.

CLICKTHROUGH RATE OF CTR

Dit is het percentage van de websitebezoekers die doorklikken van een deel van de website naar het volgende deel van een marketingcampagne.
Dit percentage bekom je door het totale aantal kliks op de webpagina of op de CTA te delen door het aantal mogelijkheden die bezoekers hebben om te klikken. (aantal pageviews, aantalverzonden emails etc.)

WEBSITE BOUNCE RATE

Dit is het percentage van mensen die op een webpagina terechtkomen en ze dan verlaten zonder ergens op te klikken of naar een andere pagina op die website te navigeren. Een hoge bounce rate wijst er op dat slechts weinigen lang genoeg op de pagina blijven om de inhoud te lezen of om voor conversie te zorgen.

EMAIL BOUNCE RATE

Dit percentage toont aan hoeveel verzonden e-mails het niet tot de inbox van de ontvanger hebben gehaald. Een hoge bounce rate wijst er op dat jouw contactlijsten verouderd zijn, of dat er veel ongeldige e-mailadressen tussen zitten. Toch zijn niet alle bounces slecht bij e-mails. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen hard bounces en soft bounces alvorens je e-mailadressen uit je lijst verwijdert.

BLOGGEN

Dit werkwoord stamt af van weblog of web log. Een persoon, groep of organisatie houdt dan een blog bij. Een persoonlijke blog of een zakelijke blog zal op regelmatige basis commentaar, beschrijvingen van producten, evenementen of andere inhoud zoals foto’s of video’s op het web zetten. Bloggen is intussen een vaste marketingwaarde geworden omdat het op relatief eenvoudige wijze verschillende marketingdoeleinden zoals websiteverkeer, leads genereren en merkbekendheid kan bereiken.

CONTENT

Content is een stukje informatie dat dient om engagement te creëren, te delen, te liken, te verspreiden. Content komt meestal voor in de vorm van een blog, video, social media post, foto, slideshow of podcast. Van websiteverkeer tot e-mailmarketing en van merkbekendheid tot positionering.
Content speelt een cruciale rol in elke succesvolle marketingstrategie.

CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (CMS)

Een webapplicatie ontworpen om op een eenvoudige manier de mogelijkheid te bieden aan niet-technische gebruikers om een website te beheren.
Dit vormt als het ware de “backstage” van een website, waarin op een gebruiksvriendelijke manier vorm kan gegeven worden door teksten aan te passen, foto’s of video’s toe te voegen of zelfs de structuur van de website aan te passen.

CONVERSION RATE

Dit is het percentage van mensen die een gewenste actie, zoals het klikken op een knop of het bezoeken van een landingspagina, hebben uitgevoerd.
Pagina’s met een hoge conversion rate presteren goed. Pagina’s met een lage conversion rate hebben nog werk aan de winkel om de prestaties op te krikken.

CONVERSION RATE OPTIMIZATION (CRO)

Het proces waarbij conversions op een site worden geoptimaliseerd. Hierbij wordt een belevenis gecreëerd voor de websitebezoekers waardoor ze tot klant worden geconverteerd. CRO wordt vooral toegepast op webpagina’s of landingspagina’s maar kan ook worden toegepast op social media, CTA’s in een mailcampagne.

CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT (CRM)

Een combinatie van softwareprogramma’s waarmee bedrijven een overzicht kunnen bekomen over wat ze met hun bestaande en potentiële klanten doen.
Het geeft een beeld van alle contactinformatie van klanten en wat het bedrijf met deze informatie gedaan heeft. Je kan bijvoorbeeld gepersonaliseerde e-mails versturen, afspraken of boekingen regelen, een klantenhistoriek opstellen, klantenondersteuning voorzien. Sommige CRM systemen zijn zelfs gekoppeld aan social media platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn.

DYNAMIC CONTENT (DYNAMISCHE INHOUD)

Een manier om andere verschillende informatie op je website te tonen, gebaseerd op de gebruikersinformatie waarover je beschikt.
Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat bezoekers die je website voor het eerst bezoeken een gepersonaliseerde CTA te zien krijgen, terwijl anderen die jouw website eerder al bezocht hebben een andere CTA te zien krijgen.

EDITORIAL CALENDAR

In deze kalender voor het aanmaken van content toon je wat voor content je moet creëren, welke onderwerpen je moet aankaarten, op welke doelgroep je jouw content moet richten en hoe frequent je content de wereld moet in sturen om je marketing strategie het beste te kunnen ondersteunen.
Een editorial calendar bijhouden zal er voor zorgen dat je veel georganiseerder te werk gaat en kan eventuele gaten in jouw content stroom aantonen. Op deze visuele tijdlijn zie je in een oogopslag of je de juiste dingen doet voor de juiste doelgroep.

ENGAGEMENT RATE

Een populaire social media maatstaf die gebruikt wordt om de hoeveelheid interacties (zoals Likes, shares, comments) die een stukje content ontvangt te omschrijven. Deze interacties tonen aan dat jouw content leeft onder jouw fans en volgers.

EVERGREEN CONTENT

Content die waarde blijft genereren bij de lezers, ongeacht wanneer ze de content lezen. Er kan met andere woorden lang na datum van publicatie naar verwezen worden. Evergreen content is tijdloos, waardevol en definitief.

FACEBOOK

Facebook is een sociaal netwerk dat u waarschijnlijk reeds kent. It is echter uitgegroeid tot zo veel meer dan louter een platform om content te posten.Je kan er immers gebruik maken van target mogelijkheden waarmee je doelgroepen makkelijker kunt bereiken. Met Facebook advertenties vind je nieuwe contacten en kan je deze eenvoudig naar je website leiden. Hoewel dit voor veel marketingstrategieën het kern component vormt, hoeft dit niet het enige component te zijn. Jezelf enkel op Facebook toespitsen (of om het even welk kanaal) zal je slechts een klein stukje van de marketing-ijsberg laten zien. Zorg dus voor een voldoende aanwezigheid op verschillende kanalen

HASHTAG #

Hashtags zijn een manier voor jou en je lezers om interactie te hebben op social media over een bepaald onderwerp. De hashtags binden als het ware conversaties op Twitter, Facebook en Instagram samen tot een enkele stroom die je kan vinden door een hashtag voor een woord te zetten en er dan vervolgens op te klikken. Een handige manier op in te pikken op conversaties of om bepaalde zoektermen te monitoren. Hashtags op zich zijn simpele zoekwoorden sonder spaties waar een hekje (#) voor geplaatst wordt. Bijvoorbeeld #Marketing of #Arrows .Je kan deze hashtags om het even waar gebruiken bij social media posts.

INBOUND MARKETING

Inbound marketing gaat over marketing activiteiten die eerder de bezoekers aantrekken, tegenover marketeers die er op uit trekken om de prospects hun aandacht te trekken. Het draait er allemaal om de aandacht van de klant te verdienen, het bedrijf online gemakkelijk vindbaar te maken en klanten naar een website te leiden die interessante en nuttige informatie biedt. Door jouw content zo af te stemmen op de interesses van jouw klanten genereer je automatisch inbound verkeer die hopelijk snel tot conversies leiden.

INFOGRAPHIC

Een visueel stukje content, dat zeer populair is onder digital marketeers, waarin soms zeer complexe onderwerpen op een heel simpele en visuele manier worden voorgesteld.

INSTAGRAM

Hoewel Instagram initieel een platform was voor jongeren die hun unieke foto’s wilden delen, is het ondertussen uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale netwerken. Het biedt enorm veel mogelijkheden voor content marketeers. Veel bedrijven zijn intussen mee op de kar gesprongen en delen product- of industrie gerelateerde content.

KEYWORD

Keywords of “Keyword phrases” zijn de onderwerpen waarop webpagina’s worden geïndexeerd in de zoekresultaten van Google, Yahoo, Bing …Keywords uitkiezen waarmee je jouw website gaat optimaliseren is een cruciaal proces. Allereerst dien je er zeker van te zijn dat de woorden voldoende gezocht worden. Dan dien je er voor te zorgen dat het nauw aansluit aan je doelpubliek en aan de tekst op de pagina. Het moet natuurlijk een correcte en natuurlijk leesbare tekst zijn.

LANDINGSPAGINA

Een landingspagina is een pagina op een website die in de meeste gevallen een invulformulier bevat. Het doel van deze pagina’s is leads genereren.
De pagina gaat bijvoorbeeld over een marketing aanbod zoals een ebook dat je kan downloaden of een webinar die je kan bijwonen en tracht gebruikersinformatie te verzamelen in ruil voor een waardevol aanbod. Landingspagina’s zijn van onschatbare waarde als het op conversaties aankomt. Op deze manier kan een website bezoeker een lead worden.

LEAD

Een persoon of bedrijf die op een of andere manier interesse heeft getoond in een product of dienst. Dit kan op verschillende manieren. Een formulier invullen, abonneren op een blog, inschrijven voor een nieuwsbrief, contactinformatie in ruil voor een voucher of coupon. Leadgeneratie is een belangrijk onderdeel in het proces waarbij een prospect een klant wordt.

LEAD NURTURING

Lead nurturing wordt ook wel eens ‘Drip marketing’ genoemd. Hierbij wordt druppelsgewijs gecommuniceerd, door middel van e-mails, social media posts, blog posts etc , om een lead geëngageerd en geïnteresseerd te houden. Deze vorm van inbound marketing levert waardevolle content aan de juiste doelgroep.

LINKEDIN

LinkedIn is een businessgericht sociaal netwerk. Het wordt vooral gebruikt om een professioneel netwerk te creëren en te onderhouden. LinkedIn is één van de meest populaire sociale netwerken voor professionals. Een profiel aanmaken en netwerken heeft al menig professional aan een job geholpen.

LONG-TAIL KEYWORD

Hoofdterm: Marketing

Long-tail keywords: Marketing strategieën, Social media marketing, inbound marketing voorbeelden…

Long-tail keywords zijn specifieker. Bezoekers die op jouw pagina terecht komen door middel van long-tail keywords hebben doorgaans meer kans om te converteren. Een long-tail keyword is een zeer specifieke zoekterm die drie of meerdere woorden bevat. Het bevat meestal een hoofdterm en twee toegevoegde woorden die de zoektocht verfijnen.

NEWS FEED

Een news feed is een online stroom van nieuwsbronnen. Op Facebook is die news feed de homepage van de accounts van Facebook gebruikers, waar ze de laatste updates van hun vrienden kunnen zien. De news feed op Twitter heet Timeline .

ON-PAGE OPTIMIZATION

Dit type van SEO is uitsluitend gebaseerd op een webpagina en de verschillende elementen binnen de HTML structuur. Het zorgt er voor dat belangrijke stukken van de specifieke pagina (inhoud, title tag, URL en image-tags) de gewenste trefwoorden bevatten en de pagina een betere rank opleveren.

OFF-PAGE OPTIMIZATION

Dit is de vrijzinnige variant van on-page optimalisatie. On-page SEO verwijst naar inkomende links en andere externe factoren die een invloed hebben op hoe een webpagina wordt geïndexeerd in de zoekresultaten. Factoren zoals het koppelen van domeinen en zelfs sociale media spelen een rol in de on-page optimalisatie. Het goede nieuws is dat het redelijk krachtig is. Het minder goede nieuws is dat het meestal niet meer onder controle van een inbound marketeer valt. De oplossing? Maak nuttige,opmerkelijke inhoud en de kans groot dat mensen het zullen delen er naar linken.

PAGE VIEW

Een pageview is een paginaweergave. Een verzoek om een webpagina te laden. Marketeers gebruiken ze om hun website te analyseren en om te zien of verandering op de website leidt tot meer of minder pageviews.

PAY-PER-CLICK (PPC)

De hoeveelheid geld besteed om er voor te zorgen dat er op een digitale advertentie geklikt wordt. Het is ook een internet reclame-model waarbij adverteerders een uitgever (meestal een zoekmachine, social media site, of website eigenaar) een bepaald bedrag betalen telkens er op hun advertentie wordt geklikt. Bij zoekmachines worden PPC-advertenties weergegeven wanneer iemand zoekt naar een zoekwoord dat overeenkomt met de lijst van zoekwoorden van de adverteerder, die hij van tevoren aan de zoekmachine heeft opgegeven. PPC-advertenties worden gebruikt om direct verkeer naar de website van de adverteerder te genereren. De PPC wordt gebruikt om de kosten effectiviteit en winstgevendheid van uw betaalde reclame campagnes te evalueren.

Er zijn twee soorten PPC advertenties:

Flat rate: Hierbij zijn de adverteerder en de uitgever het eens over een vast bedrag dat wordt betaald voor elke klik. Meestal is dit het geval wanneer uitgevers een vast tarief hebben voor PPC-advertenties, geplaatst in bepaalde gebieden op hun website.

Bid-based: Hierbij concurreert de adverteerder met andere adverteerders in een reclame-netwerk. In dit geval stelt elke adverteerder een maximum uitgave in voor een bepaalde advertentie plek, zodat de advertentie van de website zal verdwijnen van zodra dat geld volledig besteed werd. Het betekent ook dat hoe meer mensen die op uw advertentie klikken, hoe minder PPC u betaalt en vice versa.

PINTEREST

Pinterest is een zeer omvangrijk en krachtig visueel sociaal netwerk doorgaans gebruikt door e-commerce marketeers. Bedrijven en consumenten gebruiken de website om afbeeldingen en foto’s die ze leuk vinden te delen, zodat andere gebruikers die content kunnen Repinnen (delen). neem zeker eens een kijkje op www.Pinterest.com (https://www.pinterest.com/) .

RESPONSIVE DESIGN

Letterlijk vertaald is dit een ‘reagerend ontwerp’. Een website die zich aanpast aan hoe iemand naar de website kijkt. In plaats van een aparte website aan te maken voor elk specifiek apparaat , herkent de site het apparaat dat uw bezoeker gebruikt en genereert het automatisch een pagina die reageert op het apparaat waarmee de inhoud wordt bekeken. Op deze manier krijgt de gebruiker een aangenaam beeld van je website en wordt het navigeren op je website ook aangepast aan het apparaat van de gebruiker. Indien dit niet het geval is kan een website zeer omslachtig worden weergegeven en is de kans dat een bezoeker afhaakt zeer groot. Bovendien zal Google jouw website als minderwaardig ranken indien deze niet responsive is.

RETURN ON INVESTMENT (ROI)

Een prestatiemaatstaf gebruikt om de efficiëntie en winstgevendheid van een investering te evalueren, of om de efficiëntie en winstgevendheid van verschillende investeringen te vergelijken. De formule voor ROI is: (winst uit een Investering minus de kosten van de investeringen), gedeeld door (kost van de investering). Het resultaat wordt uitgedrukt in een percentage of ratio. Als ROI negatief is, dan is dat initiatief verlieslatend en kost het dus enkel maar geld. Marketeers willen de ROI op elke tactiek en kanalen die ze gebruiken meten. Vele facetten van marketing hebben vrij eenvoudige ROI-berekeningen (zoals PPC), maar anderen zijn moeilijker te omvatten.

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)

Het verbeteren van de positie waar een webpagina wordt weergegeven in de zoekresultaten. Door het instellen en aanpassen van een webpagina’s on-page SEO elementen en het beïnvloeden van on-page SEO factoren, kan een marketeer verbeteren waar een webpagina in de resultaten van een zoekmachine verschijnt. Er zijn een heleboel componenten om de SEO van uw website pagina’s te optimaliseren. Zoekmachines kijken naar elementen, waaronder title-tags, trefwoorden, image-tags, interne linkstructuur en inkomende links – en dat is nog maar een tipje van de SEO ijsberg. Zoekmachines kijken ook naar de site structuur en vormgeving, het gedrag van bezoekers en andere externe site factoren om te bepalen hoe hoog aangeschreven uw site moet worden in de zoekmachine resultaten.

SNAPCHAT

Een sociale app die gebruikers in staat stelt tijdgevoelige foto’s en video’s bekend als “snaps”te verzenden en ontvangen. Wanneer de termijn verloopt zijn deze beelden niet meer zichtbaar voor de geadresseerden . (Let op: Foto’s en video’s blijven nog steeds bestaan op de Snapchat server). Gebruikers kunnen tekst en tekeningen toevoegen aan hun snaps. Een Snapchat story is een reeks van Snapchats die 24 uur duurt . Gebruikers kunnen verhalen delen met alle Snapchatters of gewoon een aangepaste groep ontvangers creëren.

arrows marketing top of page
Stel jouw vraag.
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?