Menu Sluiten

5 redenen waarom elk restaurant absoluut een virtuele tour nodig heeft.

1. Pronken

Eerst en vooral zijn restauranteigenaren het hun klanten en zichzelf verschuldigd om te kunnen pronken met hun mooie locatie.

Denk er over na. Als je een hongerige klant bent en twee restaurants tegenkomt; Welke zou je kiezen : Het restaurant dat geen foto’s of video’s van hun plaats heeft, of het restaurant dat hun plaats laat zien met een virtuele rondleiding?

2. Informeren

Wanneer ik op zoek ga naar een restaurant, zoek ik, zoals het merendeel van andere klanten, lokale bedrijven zoals restaurants, eerst op via Google voordat ik naar ze toe ga. Ik ben op zoek naar een restaurant dat uitnodigend is en waarop ik kan vertrouwen.

Waarom doen we dit? Is het om jouw restauranturen op te zoeken? Misschien.

Om te zien wat voor specials ze aanbieden in het weekend? Dat kan.

Om dat speciale nieuwe bier te vinden waar je op hebt gewacht? Mogelijk.

We doen dit vooral om ons vertrouwd te maken met het restaurant voordat we het bezoeken. Als we geen afbeeldingen of inhoud voor een bedrijf zien, zoeken we meestal verder naar een ander bedrijf dat dat wel heeft.

Stel jezelf de vraag: Wanneer ben je ooit naar een restaurant gegaan zonder dat je er foto’s van hebt gezien? Bijna nooit, toch?

Wat is een geweldige manier om je klanten te laten zien dat je restaurant geweldig is? Een 360 virtual tour natuurlijk!

Het is iets dat alle verwachtingen overtreft. De meeste mensen denken aan een paar foto’s en misschien een video, maar hier ben je met een virtuele rondleiding die je hele restaurant omvat.

Een virtual tour voor jouw restaurant helpt bij lokale SEO, het biedt geweldige beelden voor sociale media en het is bovendien nog eens aan te passen aan je behoeften. En daarom zijn virtuele rondleidingen geweldig voor restaurantmarketing.

3. SEO-waarde van Virtual Tours.

Zoals eerder vermeld, zoekt het merendeel van de consumenten op een zoekmachine naar een lokaal bedrijf voordat ze beslissen waar ze heen willen. Zoekmachines maken het vinden van een restaurant zo veel gemakkelijker, want als het restaurant zijn Google My Business correct heeft gebruikt, kunnen consumenten een schat aan informatie vinden.

Klanten kunnen de openingstijden, het menu, het adres en het telefoonnummer van een restaurant vinden en zelfs een virtuele rondleiding door het interieur maken.

Met andere woorden, als je een restaurant bezit, jouw GMB hebt opgeëist, beoordelingen ontvangt en erop reageert en een virtuele rondleiding krijgt, zal je een toename in zichtbaarheid en SEO zien!

Jouw virtuele tour integreren met de website en Facebook.

Als je een virtuele tour voor je restaurant hebt, kun je deze implementeren in je restaurantmarketing via zowel sociale media als je website.

Een virtual tour op jouw website?

Het is heel gebruikelijk om een menu op te nemen, waarom zou je een rondleiding door jouw restaurant toevoegen? In zekere zin is het hetzelfde idee, je geeft mensen een idee van je restaurant voordat je aankomt. Heb je een terras? Zithoeken? Misschien een podium voor live muziek? Al deze aspecten zijn geweldige verkopers en wat is een betere manier om ze te promoten dan met een virtuele rondleiding?

Het is net een modeshow voor je restaurant. Je mag de geweldige aspecten van je ambiance laten zien en laten zien hoe geweldig jouw zaak is.

Mensen die jouw website bezoeken zullen zien dat je een virtuele rondleiding aanbiedt en automatisch meer geïnteresseerd zijn omdat niet iedereen dat doet.
Het is de perfecte manier om op te vallen in de massa.

Hoe beter de gebruikerservaring van de bezoekers op jouw website en virtuele tour zijn, hoe groter de kans dat ze daadwerkelijk ook jouw restaurant gaan bezoeken.

Integreer de virtuele tour van je restaurant op je Facebookpagina

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen facebook om informatie op te zoeken.
Met zo’n gigantisch groot bereik zou het ondenkbaar zijn om niet op Facebook aanwezig en actief te zijn. Maar om een groot bereik te krijgen moet je natuurlijk wel interessant en waardevol zijn.

Een groot deel van wat de aandacht van mensen trekt is visuele inhoud.
Mensen houden van virtual reality omdat het steeds populairder wordt en video’s in het algemeen.

Gebruik de virtuele rondleiding van jouw restaurant om de aandacht van mensen te trekken en de betrokkenheid van gebruikers te stimuleren.

4. Nog steeds niet overtuigd? Zichtbaarheid en naamsbekendheid.

Onderdeel van restaurantmarketing is het verkrijgen van zichtbaarheid en naamsbekendheid. Daarom wordt bedrijven aanbevolen om inhoud te maken, hun sociale media te bewerken en hun SEO te verbeteren. Dit alles helpt consumenten te overtuigen om jouw restaurant boven een ander in jouw niche te kiezen.

Wat een virtuele tour zo geweldig maakt, is dat je zo het vertrouwen tussen jouw restaurant en mogelijke klanten vergroot.

5. Bouw vertrouwen op.

Een deel van de reden waarom mensen een locatie op Google zoeken voordat ze daadwerkelijk gaan, is dat het erg moeilijk is om het idee van iets te vertrouwen.

Je zou bijvoorbeeld kunnen horen dat het restaurant ‘Sublime’ (geen echt restaurant) geweldig is. Maar hoe weet ik dat nu echt, tenzij ik het met mijn eigen ogen zie?
Ik ben geïntrigeerd, maar ik heb nog meer nodig. Dus ga ik naar Google om te zien waar het allemaal om draait.

Voordat ik naar een restaurant ga, moet ik wat basisinformatie te weten komen; 

  • Wat voor soort eten wordt er geserveerd? (menu)
  • Waar is het? (locatie)
  • Wat vinden anderen ervan? (recensies)
  • Hoe ziet het eruit? (virtuele tour).

Al deze aspecten gaan het restaurant aan mij verkopen, en hoe meer ik kan afvinken, hoe beter!

Ben jij klaar om nieuwe online klanten binnen jouw bedrijf te ontvangen?

Laat de wereld zien wat je te bieden hebt, laat zien wat je doet en hoe jouw bedrijf verschilt van je concurrenten.
Informeer bezoekers op creatieve wijze en overtuig ze dat een bezoek de moeite waard is, tijdens EN buiten de openingsuren!

arrows marketing top of page
Stel jouw vraag.
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?