Menu Sluiten

14 redenen waarom jouw bedrijf absoluut social media nodig heeft.

Doelgerichte actie

Sociale media berichten kunnen worden gebruikt om jouw boodschap zeer doelgericht het wereldwijde web in te sturen. Het creëren van een nieuwe pagina op jouw site is zoals het nemen van een heel goede selfie. Je wil dat de wereld het ziet in al zijn briljantheid, maar je wil niet om aandacht smeken (of erger, er voor betalen). Daarom kunnen voor selfies en landingspagina’s goed geplaatste social media posts het verschil maken. Wij hebben goed gerichte posts op een weekend tijd aan duizenden internetgebruikers laten zien en de bezoekers van websites de hoogte in laten schieten. Wie zou daar niet van willen profiteren?

Awareness

Social media zorgt voor een betere SEO van je website.

Het gebruik van sociale media voor je zaak verhoogt de SEO van je website. Zoekmachines weten welke pagina’s consistent verkeer genereren en welke pagina’s er gewoon tussen zweven, vergeten en genegeerd worden.
Een strategie voor steengoede inhoud die voor SEO zorgt is een zeer belangrijk onderdeel van het verdienen van een goede pek in de zoekmachine rankings, maar het runnen van verkeer naar jouw geoptimaliseerde pagina’s zal ervoor zorgen dat ze veel sneller klimmen op de zoekmachinesesultatenpagina’s

Social Media is het beste instrument om te connecteren  met (en leren van) marktleiders en consumenten in jouw industrie.

Connecteren

Als je het goed doet, zullen sociale media leiden tot de opbouw van goede relaties. Wat Facebook, Twitter en Instagram marketing zo cool maakt, is de interactie die je met je klantenbestand hebt. Je kunt hun tweets en status updates lezen om inzicht te krijgen in hun dagelijks leven (en misschien aan de hand daarvan je marketingstrategie aanpassen) . Welke producten kopen ze en waarom? Wat doen ze in het weekend? Wat voor soort berichten willen ze delen en van welke websites? Je kan sociale media ook gebruiken als hulpmiddel om te connecteren met complementaire, niet-concurrerende bedrijven, spraakmakers en smaakmakers in jouw omgeving.

Storytelling

Gebruikers zijn ontvankelijk voor jouw berichten. Mensen bekijken Twitter en Facebook als sociale netwerken, geen marketingmachines. Als gevolg hiervan gaan ze minder snel kijken naar wat je adverteert en zullen ze waarschijnlijk meer kijken naar wat je te vertellen hebt. Dit vertaalt zich naar verhoogde bezoekersaantallen wanneer je dit linkt naar je website en berichten plaatst die zichzelf promoten wanneer je vrienden en volgers delen wat je hebt gepost.

Targeting

Targeting

Sociale media advertenties laten targeting en retargeting toe.
Een van de redenen waarom sociale media belangrijk is, is vanwege de zeer aanpasbare aard van sociale media advertenties. Met Facebook-advertenties kan je je bijvoorbeeld richten op gebruikers door middel van locatie, educatief niveau, industrie en zelfs de aankoopgeschiedenis en de pagina’s die zij leuk vinden. Je hebt ook de mogelijkheid om een Facebook-pixel op jouw site te installeren en deze te gebruiken om de gebruikers die je website bezoeken, aan te spreken op facebook. Deze mensen hebben veel meer kans om te converteren in solide leads en verkoop!

Events

Sociale media kan je helpen om opgemerkt te worden bij evenementen. Of je bedrijf nu een liefdadigheidsinstelling sponsort of een belangrijke productlancering organiseert, er is geen betere manier om jouw aanwezigheid kracht bij te zetten dan met behulp van sociale media.

Feedback

Je kan onmiddellijk op problemen reageren. Als er een probleem is met jouw product of dienst, wil je dat natuurlijk meteen weten. Met de feedback die je krijgt bij sociale media marketing, ben jij de eerste die weet wanneer er problemen zijn, en kan je stappen ondernemen om ze direct op te lossen. De praktijk heeft reeds meerdermaals aangetoond dat consumenten bedrijven die reageren op klantenklachten op prijs stellen (en niet aarzelen om online, voor iedereen die luistert of leest, door te razen wanneer bedrijven niet de tijd nemen om de dingen goed te maken).

Vertrouwen

Een sterke sociale media-aanwezigheid bouwt merktrouw op. Merken met actieve sociale media profielen hebben meer loyale klanten. Het is makkelijk te begrijpen waarom: Wanneer je je op sociale media engageert en interactie crëert (niet alleen je berichten op het web gooien, hopend dat iemand erop botst), word je minder aanzien als een bedrijf, en meer zoals je echt bent – een verenigde groep mensen die een visie delen.

Concurrentie

Je concurrentie wordt sociaal, dus waarom jij niet? De meeste merken gebruiken meer dan één social media platform. Dit is niet iets waar je mee achterop wil hinken, omdat het veel moeilijker en duurder is om een inhaalbeweging uit te voeren dan wanneer je er vroeg bij bent. Als je concurrenten jouw potentiële klanten eerst bereikt, verdienen ze hun loyaliteit en wordt het moeilijk om dat te winnen. Als je actief aan een verscheidenheid aan netwerken deelneemt, kan je deze vrienden en volgers eerst winnen, terwijl jouw concurrentie zal moeten toekijken in plaats van andersom.

Gelijke strijd

Gelijke strijd

De sociale media marketing arena is een (vrij) gelijk speelveld.
Sommige merken kunnen grotere advertentiebudgetten hebben dan anderen, maar alle bedrijven beginnen op vrij gelijke voet als het gaat om social media marketing. De mensen en merken die bloeien en viraal gaan, zijn die met de meest slimme, aandachtgrijpende tactiek, de grappigste gifs en de meest bruikbare, linkwaardige inhoud. Kortom, ze geven waarde aan hun doelgroep, terwijl ze ook persoonlijkheid tonen en onderhoudend zijn. Als je veel verkeer wil krijgen en je online verkoop echt wilt verhogen, moet je jouw concurrentie te snel af zijn met netwerken en informeren, terwijl je superieure producten en klantenservice aanbiedt. Is dat niet waar het bij zaken doen tenslotte allemaal om draait?

Meer verkopen

Meer verkopen

Social media marketing kan meer verkoop genereren. In veel gevallen kan social media helpen bij aankoopbeslissingen. Social media marketing houdt niet alleen de naam van je bedrijf in het zicht van potentiële kopers, maar biedt je ook de kans om voortdurend aansporingen te geven om te kopen. Probeer eens om coupon codes te delen, met een unieke code voor elk sociaal kanaal. Je zou wel eens versteld kunnen staan van welk sociaal netwerk de meeste verkopen genereert.

Meer klanten

Je vindt klanten waarvan je het bestaan niet wist. Als je streams instelt om zoekwoorden op Twitter te volgen, kan je mensen vinden die op zoek zijn naar de producten die jij verkoopt en naar je site doorsturen. Het gebruik van Twitter voor marketing is geweldig op die manier – Mensen vertellen hoe ze het product dat ze zoeken kunnen bekomen via jouw bedrijf en het begint gewoon met een simpele @ .

Klanten waarvan jij het bestaan niet wist vinden jou en kopen van jou. In het proces van marketing met Facebook, zal je waarschijnlijk aangesloten zijn op een aantal groepen met betrekking tot jouw producten, industrie of klantenbestand. Door links in deze groepen te plaatsen, help je klanten om je site te vinden. Het beantwoorden van vragen is een andere optie. Voeg vandaag een link toe, en twee weken/maanden/jaren later zie je er misschien een verkoop van.

Onklopbare prijzen of ROI

Je hebt het goed gehoord – het is gratis. Hoe kan je het daarmee oneens zijn? Als je jouw eigen sociale media beheert, is een sociale netwerkcampagne uitvoeren zo goedkoop als je het wenst.  Het is een investering die je ongetwijfeld een mooi rendement oplevert.

Simpel gezegd, social media marketing maakt deel uit van zaken in het nieuwe millennium. Als jouw bedrijf nog niet actief is op sociale netwerken, is het nu de moment om te starten.

Waarom is Social Media belangrijk?

Waarom is Social Media belangrijk?

Waarom is sociale media belangrijk voor bedrijven?
Omdat jouw merk niet echt online bestaat, als het niet over sociale kanalen wordt vertegenwoordigd. Hier is nog een zeer belangrijke reden die je misschien nog niet hebt overwogen – het is gewoon leuk!
Het hosten van een Twitter-chat om een nieuwe productlancering te vieren, A/B testen uitvoeren op Facebook-advertenties , enquètes of polls voor je volgelingen delen en de resultaten zien binnen stromen, Dit zijn allemaal activiteiten die brand awareness opbouwen, internetverkeer versterken, en leiden tot loyale klanten. Maar in tegenstelling tot veel traditionele marketing tactieken met dezelfde doelen, zijn deze taken eigenlijk leuk, en tegelijkertijd zeer waardevol voor jouw bedrijf.

Ben je klaar om je concurrenten de mond te snoeren en de sociale media wereld eens goed door elkaar te schudden? Wil je je rankings voor zoekmachines en je verkeer doen stijgen?

Geef ons gerust een seintje, wij zetten je op de weg naar succes.

www.Arrows-marketing.com of mail ons op info@Arrows-marketing.com.

arrows marketing top of page
Stel jouw vraag.
Hallo! Hoe kan ik je helpen?
Hallo! Hoe kan ik je helpen?